PARCHETUL DUBLU STRATIFICAT, SPECTACOLUL NATURII

Datorita texturii si a designului sau, parchetul din lemn si-a pastrat  in timp pozitia de lider in domeniul pardoselilor, integrandu-se perfect in interioarele contemporane, indiferent de stilul de amenajare. Tehnicile  inovatoare de tratare si finisare a lemnului au transformat pardoseala din lemn intr-un finisaj extrem de apreciat, atat pentru calitatile sale  de ordin estetic, cat si pentru rezistenta in timp.

Asa cum este stiut, lemnul este un produs natural, remarcabil prin cromatica si prin desenul fibrei lemnoase, diferite de la o esenta la alta, ceea ce il face un material spectaculos. Astfel, pentru anumite esente, precum stejarul, lamelele obtinute din sectiunea radiala a busteanului sunt caracterizate nu numai de venajul regulat (fibra paralela), dar si de prezenta unor striatii tipice, mai luminoase, numite “retea”.

Ca urmare a distribuirii sau frecventei diferite a caracteristicilor naturale, cum ar fi nodurile si fibra, placile de parchet dublu stratificat nu sunt identice ca aspect, generand in acest fel o placare, care de cele mai multe ori, arata ca o adevarata opera de arta.

De retinut este faptul ca lemnul este un material viu, el interactionand cu factorii externi, cum ar fi lumina, temperatura, umiditatea.

Temperatura si umiditatea sunt factori importanti care trebuie avuti in vedere la montarea parchetului dublu stratificat, astfel,  temperatura de interior sa fie de min 15°C, umiditatea sapei sa nu depaseasca 3% iar umiditatea aerului sa fie cuprinsa intre 40 si 60%. Se recomanda evitarea variatiilor de temperaturea cu mai mult de 10°C. Planeitatea sapei este un aspect important care trebuie verificat.

Se recomanda ca montajul parchetului sa fie realizat cu profesionisti, care dispun de cunostinte si unelte corespunzatoare pentru punerea in opera a parchetului.

ID Home Concept va propune un sortiment de parchet dublu stratificat, realizat pe suport de lemn de mesteacan rusesc, cu strat superior din stejar, clasa 5.1 mm, grosime placa 14-15 mm, ideal pentru încalzirea prin pardoseala, cu un grad ridicat de impermeabilitate sI rezistenta la trafic. Avand o gama variata de finisaje, pornind de la un touch natural si trecand printr-o larga paleta cromatica, acesta se potriveste perfect in orice stil de amenajare.